Zobacz pełną wersję : Nawigacja CD 70
Andrzej38_s
05-04-2007, 05:10
Witam. Nabyłem VC (import z Niemiec :D ) z nawigacja CD70.Oczywiście mam płytkę z mapą Niemiec ,są nawet jakieś drogi w Czechach ,ale Polska to "biała plama".
Czy ktoś może używa mapy Polski na CD 70 ? Jak są dopracowane szczegóły ? Zastanawiam się nad inwestycją w mapę Polski firmy Navteq w cenie 649 zł :? (oczywiście szukam tańszego źródła ,ale na razie bezskutecznie).
Pozdrawiam
hej, mam mapę Polski! jest niezabezpieczona, więc daj adres e-mail to Ci na ftp wystawię.
Witam wszystkich forumowiczow, rowniez nabylem VC import niemcy ale nie mam nawet niemieckiej plyty, 2002 rok radio nie wiem jaki model ale posiada telefon a na klapce kasety pisze philips, czy ktos wie gdzie i czy wogule mozna zdobyc mape polski do tego? Z gory dziekowka
Witam,
Mam prośbę, proszę o jakiś namiar na maila odnośnie mapy Polski na cd.
Z góry wielkie dzięki.
tupec7@wp.pl
wysłałem maila z skrzynki daniel.orzalkiewicz@ids-scheer.com; jest tam link do servera ftp z mapą
Witam,
czy mógłbym prosić o podobnego linka do FTP?
Pozdrówka
tim
login: michal
hasło: michal
plik: daniel
Dzięki wielkie,
pozdrawiam
tim
Witam wszystkich tym bardziej, ze jestem tu poraz pierwszy.
Ja z kolei mam taką sprawę, otóż mam VC z NCDC2013 i chciałem sprawdzić jak działa nawigacja. Generalnie wiem, że mapy Polski nie ma i chyba nie będzie, pogodziłem się z tym :( ale... chciałem zobaczyć cokolwiek co się stanie po włożeniu płyty z navi. Czasem jeżdżę za granicę więc może kiedyś się to przyda. Na co dzień jeżdżę z PDA i Automapą więc strasznie mi nie zależy ale... ciekawość.
Ściągnąłem sobie na próbę Niemcy i po włożeniu CD system go po chwili wypluwa. Płytka ponoć do 2015, niby miała pasować ale nie pasuje. Czy ktoś może udostępnić mi jakąkolwiek płytkę z nawigacją do tego systemu?
Ewentualnie cz mógłby ktoś napisać strukturę katalogów i plików takich płyt? Czy nazwa płytki ma jakiekolwiek znaczenie? Niestety to co ściągnąłem nie było obrazem płyty więc nagrałem to jak leci, może dlatego nie działa?
pozdrawiam
Witam,
Wczoraj kupiłem VC z CD70, niestety bez polskiej mapy. Próbowalem z tego ftp od ORIego, ale jakiś błąd mi wyskakuje. Czy można to wrzucić na rapida np.? Albo przesłać prywatnie? Bardzo proszę i nadmieniam, że oczywiście ponoszę wszelkie koszty i udostępnie co co mam tzn. mapę Niemiec i Francji. 1gracz@op.pl
zobaczę co da się zrobić, mam płyty też na Francę i Niemcy, ale coś mi się wydaje, że są zabezpieczone dlatego nie mogłeś zainstalować
Jeśli ktos chce mapę Polski to zapraszam na :
Nazwa hosta: feram-pet.pro24.pl
Użytkownik : navi@feram-pet.pro24.pl (navi@feram-pet.pro24.pl)
Hasło : navi1234
FTP ^^
Mam także do cd70 : Alpy, Skandynawia, Włochy, Niemcy, Benelux, GB - Ireland, Francja. Jak ktos cos chce to niech da znać ;)
dzięki za odzew,
ale nie umiem sobie sobie z tym poradzić (ftp) jakieś błędy. Czy mogę napisać do ciebie maila i poprosic o zgranie na płytkę? do udostępnienia mam Francję tylko.
Wielkie, naprawdę wielkie dzięki. Zadziałało. Obraz płyty działa. Poradziłem sobie , jestem bardzo zadowolony i SHAQAL i ORI jesteście wielcy.
I od razu następny problem. Mam oryginał Francja i główne drogi Europy, a także płytkę z językami. Nie ma polskiego, a przydałby się głównie mojej żonie. Menu zmieniłem na angielski, który znam i nie ma kłopotu. Ale Pani z GPS-u mówi do mnie po niemiecku a ja NICHT FERSZTEJN :eek: . Czy ktoś wie jak to możn jeśli wogóle można zmienić?
Jezszcze raz dzięki za pomoc.
Andrzej38_s
19-06-2007, 19:35
Witaj Shaqal .Mam problem z zalogowaniem na ftp'a. Wywala mi hasło. Czy wszystko jest o.k.? Proszę o info lub e-maila : andrzej38_s@wp.pl
Pozdrawiam
Mam prośbę do shaqala o benelux jeśliś łaskaw bedę wdzięczny
Jacky_B11
22-06-2007, 10:37
Mam prośbę do Shaqala o weryfikację hasła navi1234 ponieważ nie mogę wejść na strone z której można pobrać mapę polski do nawigacji CD70. Z góry dziękuje.
Serwer nie był mój, proszę pisać do właściciela - Czołgista na forum VKP, lub do mnie na gg: 1743254 to podam inny kontakt z nim.
Hasło zostało zmienione z powodu dużej liczby chętnych...
Witam wszystkich tym bardziej, ze jestem tu poraz pierwszy.
Ja z kolei mam taką sprawę, otóż mam VC z NCDC2013 i chciałem sprawdzić jak działa nawigacja. Generalnie wiem, że mapy Polski nie ma i chyba nie będzie, pogodziłem się z tym :( ale... chciałem zobaczyć cokolwiek co się stanie po włożeniu płyty z navi. Czasem jeżdżę za granicę więc może kiedyś się to przyda. Na co dzień jeżdżę z PDA i Automapą więc strasznie mi nie zależy ale... ciekawość.
Ściągnąłem sobie na próbę Niemcy i po włożeniu CD system go po chwili wypluwa. Płytka ponoć do 2015, niby miała pasować ale nie pasuje. Czy ktoś może udostępnić mi jakąkolwiek płytkę z nawigacją do tego systemu?
Ewentualnie cz mógłby ktoś napisać strukturę katalogów i plików takich płyt? Czy nazwa płytki ma jakiekolwiek znaczenie? Niestety to co ściągnąłem nie było obrazem płyty więc nagrałem to jak leci, może dlatego nie działa?
pozdrawiam
Nie wiem skąd ściągałeś, ale z tych linków są obrazy płyt i na 100% działają.
http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=354 (http://forum.vectra-unlimited.pl/showthread.php?t=29605)
Pamiętaj, że NCDC2013 są już wiekowe - u mnie na przykład ma już problemy z odczytem płyt, należy więc wypalać je najwolniej jak się da!
Venom139
19-07-2007, 09:50
Witam, również posiadam VC z navi CD70, ale nie mam mapy Polski. Mam prośbe do Ori lub do kogoś kto posiada niezabezpieczoną mapę naszego kraju czy mógłby mi ją udostepnić na ftp lub w inny sposób???:o
Hej,
musisz mieć Norton Comandera,
adres:
login michal
haslo michal
Andrzej38_s
04-08-2007, 09:09
Michał , a możesz umieścić na ftp obraz płyty , ponieważ po nagraniu tego co spakowałeś , moje CD70 twierdzi , że płyta jest niewłaściwa.Pozdrawiam
kffiatek
07-08-2007, 07:14
Mnie się udało to ściągnąć, nawet udało mi sie to wypalić, niestety mimo że zrobiłem jakieś 8 kopii każda na innej płytce żadna nie śmiga. NAvi sie mega zamula i nic z tego nie wychodzi... jakieś sugestie?
Mnie się udało to ściągnąć, nawet udało mi sie to wypalić, niestety mimo że zrobiłem jakieś 8 kopii każda na innej płytce żadna nie śmiga. NAvi sie mega zamula i nic z tego nie wychodzi... jakieś sugestie?
Wersja którą wypaliłeś to: "Opel Carin East 2006/2007 N" i ona nie działa pod cd70.
Ja już od paru dni szukam wersji "Opel CD 70 East 2006/2007" LUB "Opel CD 70 East 2007/2008" i jest duża szansa, że w czwartek dostane :D
Jak tylko coś się wyjaśni to dam znać!
kffiatek
07-08-2007, 08:19
Będę bardzo wdzięczny za namiary. Pozdrawiam
Andrzej38_s
08-08-2007, 06:32
Ja też :) , pozdrawiam
kffiatek
08-08-2007, 07:32
Panowie i Panie, gdzieś tam któregoś dnia natknąłem sie na info ze navi z BMW działa bezproblemowo na CD70.
Oto dowód:
http://skocz.pl/VDODaytonNavteq
pass: oskarzony
Polska Czechy Węgry i Słowacja 2006
Pozdrawiam
Panowie i Panie, gdzieś tam któregoś dnia natknąłem sie na info ze navi z BMW działa bezproblemowo na CD70.
Oto dowód:
http://skocz.pl/VDODaytonNavteq
Polska Czechy Węgry i Słowacja 2006
Pozdrawiam
DZIAŁĄ :)
Jak będę miała nowszą wersję to się podzielę :)
Oczywiście że mapy VDO z BMW czy Renualt działają na CD70 ;) Dodatkowo mają pokrycie stosunkowo lepsze niż najnowsza mapa Polski dedykowana do Opli.
P.S. Mapki w celu testów polecam wypalać Alcoholem 120%, inaczej działać nie będą...
kffiatek
09-08-2007, 07:18
Wypalałem na Nero na spidzie x8 i tez śmiga bezproblemowo :)
http://www.allegro.pl/item223018641_tele_atlas_vdo_dayton_2007_2008_pols ka_bmw_opel.html
to jest najnowsza :cool:
Andrzej38_s
11-08-2007, 04:50
Dzięki wielki , działa :) :) .
Co do mapy ... to nie rzuca na kolana , ale mimo wszystko cieszy.
Pozdrawiam
Andrzej38_s
09-09-2007, 14:35
czy może ktoś już widział TELE ATLAS VDO DAYTON 2007/2008 POLSKA-BMW OPEL ? Jestem ciekawy ,czy jest duża różnica do wersji z 2006?
kffiatek
09-09-2007, 19:16
Właśnie w zeszłym tygodniu namierzyłem gościa, który jak twierdzi, ma! No ale jak narazie czekam na info od niego na prv. Jak uda mi sie coś wyrwać od niego to dam znać.
PS. Potrzebuje mapę Chorwacji czy ma ktoś może?
Pozdrawiam.
Andrzej38_s
13-09-2007, 04:28
Na jakiejś płytce mam Chorwację , ale tylko główne drogi , nie wiem ,czy może być przydatne? Pozdrawiam. Ewentualnie kontakt na gg :7733828. Pozdrawiam
karolszczak
20-09-2007, 12:02
Witam. czy próbowaliście ściągać mapy z torrentów? Ja ściągnąłem kilka map, m.in. alpy, Francja, Włochy i Niemcy wszystkie pliki maja takie same rozszerzenia czyli .mdf i .mds po wypaleniu na CD nawigacja nie przyjmuje płyty. Czy jest szansa na udostepnienie mapy polski na cd70?
Jacky_B11
21-09-2007, 09:54
Jak już wcześniej pisał kffiatek mapa Polski 2006 do navi CD70 jest dostepna na link usunięty przez moderatora
Jeśli nie uda Ci się jej ściągnąć, podaj e-maila to Ci ją wyślę.
Mam już mapę Polski 2007/8
i jaka dokładność? na jaki sprzęt? gdzie można kupić?
Jest to TELE ATLAS VDO DAYTON 2007/2008, niestety nie mogłem jej uruchomić, bo jest na CD70, a ja mam inny sprzęt.
Wiem skąd można ściągnąć, nie kupić.
Jestem ciekaw czy na nasze nawigacje sie kiedykolwiek doczekamy Polski. Navteq jest wyjatkowo bezczelny, zeby przez 5 lat nie wydac mapy Polski. A wystarczyloby zrobic konwersje tego, czym juz dysponuja.
http://www.navigation.com/is-bin/intershop.static/WFS/Navteq-NavteqEurope-Site/Navteq/ro_RO/images/navteq/eu/EasternEU.gif
Andrzej38_s
08-10-2007, 07:03
Witam
Czy możesz napisać skąd można pobrać TELE ATLAS VDO DAYTON 2007/2008 , będę wdzięczny za odpowiedź.
pozdrawiam
też jestem zainteresowany ściągnieciem tej mapki
mati_741
14-10-2007, 17:36
WItam wszytskich! Poszukuje mapy polski na CD do opla vectry z 2004r. jest sprowadzona z Niemiec i ma nawigacje tylko mapy Niemiec. miałem kupić sobie płyte ale jest troszke droga i właśnie tutaj się dowiedziałem o wysłaniu czegoś takiego... Jeżeli macie coś takiego to bardzo prosze o powiadomnienie mnie! Będe bardzo wdzięczny...
Równiez jestem zainetresowany tą mapką do ściągnięcia...
Andrzej38_s
20-10-2007, 20:15
mati ....a jakie ma
radio Twoja VC ?
Jestem ciekaw czy na nasze nawigacje sie kiedykolwiek doczekamy Polski. Navteq jest wyjatkowo bezczelny, zeby przez 5 lat nie wydac mapy Polski. A wystarczyloby zrobic konwersje tego, czym juz dysponuja.
z tego co wiem Navteq ma Polske zrobiona juz na cacy tylko producentom takim jak Opel czy Ford nie zalezy na kupnie map do swoich Navi. Mam ten sam problem w Mondeo. Navteq ma mapy Polski ale Ford nie chce kupić od nich i pomimo że Ford wypuszcza auta z NAvi to map na Polskę nie ma i nie będzie:)))
tez szukam do vc. cd70 nawi polskiej mapy bede wdzięczny za każda info.-grubas
takiej własnie mapy szukam cd70 do vectra c prosze o inormacje-grubas
Venom139
02-11-2007, 08:43
Witam, co do mapy Polski 2007-2008 to znalazłem TELE ATLAS VDO DAYTON 2007/2008- przynajmniej tak był opisany. Ściągnięta, wypalona, bez problemowo działa pod navi cd70. Różnice pomiędzy wcześniejszą wersją 2006-2007 dostępną na forum są spore: lepsze pokrycie dróg krajowych słabszych kategorii, dokładniejsze plany miast(łącznie z niewielkimi miejscowościami), aktualne rozjazdy, ronda i ślimaki, więc chyba warto sobie ściągnąć. Dla wszystkich zainteresowanych podaje link do strony. Mapa jest podzielona na 5 części spakowanych rar-em, po ściągnięciu i rozpakowaniu powstaje obraz płyty, który należy wypalić np. Nero czy CloneCD :D
(http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/160943-rapidshare-mapa-polski-tele-atlas-vdo.html)
Witam Uczestników
Ja ostatnio nabyłem Opla Signum z navi. Jak go kupiłem to koleś, który mi go sprzedał powiedział, ze oczywiscie navi chodzi itp. (zachwałał jak tylko mógł). Oczywiście zachwycony samochodem nie sprawdziłem tego. Niestety po kupnie samochodu w domu jak zacząłem wszystko obczajać okazało się, że navi pokazuje mi tylko współrzędne a wyswietlacz na dodatek tylko po angielsku. Jak zacząłem sprawdzać to jest wiele języków można ustawić ale brak tego najważniejszego - polskiego.
Jak siedomyślam brak jest w nim mapy polski.
Czy moze mi ktoś pomóc w znaleźeniu takiej mapy.
Czy moze mi ktoś pomóc jak zmienić menu na jezyk polski na wyświetlaczu ( czy też potrzebny jest jakiś soft?)
Z góry dziekuję.:rolleyes:
Sorki ze lekkie błędy powyżej.
Pozdrawiam
Atlon25
e-meil: atlon25@wp.pl
Robertos
03-11-2007, 20:59
Witam wszystkich trochę poczytałem co pisaliście w temacie mam Vectrę roczną i mam mapę polski na CD70 normalnie dają do nawigacji gratis mapa obejmuje (CZ) (EST) (GR) (H) (HR) (LT) (LV) (PL) (SK) (SLO) piszę to bo ktoś napisał że oplowi NIECHCE się kupić tych map????
Co prawda kobieta mówi po angielsku i menu też jest w tym języku ale to mi wogóle nie przeszkadza. Poza tym jest OK są małe dziury na mapie ale takowe zawsze się znajdą no chyba tylko w Niemczech nie było dziur, tam rzeczywiście mają pełną dokładną mapę.
Pozdrawiam
Robert
Andrzej38_s
04-11-2007, 10:09
Witam . Czy możesz napisać jaką wersję mapy Polski "dostałeś" do nawigacji? Ja jakoś nie mogę trafić na w miarę szczegółową mapkę naszego kraju.Teraz używam mapy TELE ATLAS VDO DAYTON na CD70 (nie jest najgorsza ,ale nie ma porównania z mapami Skandynawii ,czy Niemiec :( ). Pozdrawiam
Robertos
04-11-2007, 12:01
Jest to wersja NAVTEQ 2006/2007 może nie zjeździłem całej polski wżesz i wzdłuż ale nagłównych drogach i dużych mistach było cacy.
Czy może mi ktoś pomóc w sprawie nawigacji siemens. Poszukuje mapki. Nie mam też języka polskiego w menu dla innych funkcji.
Witam,
szukam mapy do CD70 na kraje Austria, Włochy, Belgia, Holandia no i Czechy i Polska:) Jeśli ktoś może sprzedać/udostępnić- proszę o kontakt:)
Troche sie pogubilem. W wiekszosci chyba macie CD70 i widze ze sa na to jakies mapy.
Ja mam Siemens NCDC 2015. Niech ktos sie wypowie, czy znajde do mojego mape PL, czy od razu odpuscic bo i tak nie ma?
Troche sie pogubilem. W wiekszosci chyba macie CD70 i widze ze sa na to jakies mapy.
Ja mam Siemens NCDC 2015. Niech ktos sie wypowie, czy znajde do mojego mape PL, czy od razu odpuscic bo i tak nie ma?
Nie ma. Czy tak ciezko sie z tym pogodzic?
Pogodzić nie pogodzić. Mam oryginalną mapę niemiecką. Pytam bo nie wiem czy tracić czas na poszukiwania polskiej.
tini1981
02-12-2007, 17:19
Witam.
Może ktoś udostępnić mapkę polski (jeśli się da najbardziej aktualną) do CD 70
borys10022
03-12-2007, 19:26
Małe pytanko.
Właśnie kupiłem autko z CD70 NAVI i prosi mnie o CD jak wejde do nawigacji. Po wypaleniu wyżej wymienionej CD czyli Mapa.Polski.Tele.Atlas.Vdo.Dayton.2007-2008 mam poprostu włożyc cd do navigacji i potwierdzić OK? Czy mam może jechać do Opla na komputer w celu ustawienia czegokolwiek w tej nawigacji?
Jacky_B11
11-12-2007, 09:13
Witam
Po włożeniu CD z mapą Polski do NAVI CD70 powinna działać bez problemu. Nie musisz nigdzie jechać, chyba że źle wypaliłeś płytę. Gdybyś miał problem z odczytem to kup markową płytę i wypal na niej mapę na najmniejszej prędkości.
Pozdro
Prośba:
Może ktoś udostępnić Mapa.Polski.Tele.Atlas.Vdo.Dayton.2007-2008??? albo coś co będzie dzialac na CD70??? w którymś z postów jest link skąd można to ściagnąć, jest 5 plikow-ale po rozpakowaniu każdy ma ponad 400MB i jest to ten sam plik- ewentualnie proszę o jakąś instrukcję jak to zrobic... dzięki
pklimczak
16-12-2007, 22:10
witam od listopada mam vectre cosmo 3l diesel wrzesien 2004 super autko ale oczywiscie navi tylko płyta niemiecka z tego co widze na allegro polska plytka kosztuje ok 550 zl czy mozna załatwic pirata lub czy ktos z bliska pokaze mi na swojej plycie jak to chodzi czy warto kupic mieszkam w Bedzinie gdzies blisko podjade
pozdrawiam Piotr
pklimczak
16-12-2007, 22:14
Witaj i jak znalazłes ta płytke widze ze tez jestes z bedzina moze mi pomozesz z navi
pozdrawiam
BENY124W
17-12-2007, 19:56
Witam.Jestem chyba słaby w kompie , nie wiem jak to ściągnąć , czy mógłbym prosić o "instrukcję".Dzięki.Pozdrawiam.
witam! panowie nie chcem juz wiecej slyszec tego niemieckiego peplania w mojej vc!! marzy mi sie oczywiscie polski vocal ale bede rowniez bardzo szczesliwy majac angielski!! gdy chce zmienic jezyk na angielski, komp rzada plyty z jezykami a takowej nie posiadam czy ktos wie gdzie mozna takie cos zakombinowac. z gory wielkie dzieki!!pozdrawiam
p.s. mam cd 70 navi i mapke z link usunięty przez moderatora
opel vectra 19 cdti 150ps 2004
Prosiłem w poprzednich wypowiedziach aby nie udostępniać linków
FORUM nie służy do rozpowszechniania piractwa
Witaj i jak znalazłes ta płytke widze ze tez jestes z bedzina moze mi pomozesz z navi
pozdrawiam
niestety ostatnio nie mialem czasu by sie tym bawic- stąd tak późno odpisuje:D plytki na Polske nadal nie mam- próbowalem sciągac ale niestety nie działa... szukam dalej...
Witam wszystkich!
początkiem stycznia zakupiłem vectre z navi cd 90 dvd i w związku z tym mam parę pytań:
czy ma ktoś może mapę Europy z Polską i jak duże ma pokrycie ( chodzi mi tu przede wszystkim o Polskę )
czy firma navteq to jedyna firma która produkuję mapy do opli
czy płyty z cd 70 będą chodziły na cd 90 dvd
czy ma ktoś może oprogramowanie z językiem polskim żeby zmienić w komputerze w autku oczywiście albo skąd to dorwać
Za info z góry dziękuję!
Ludzie czy Wy żyjecie a może jest inne forum gdzie mogę zadać pare pytań na temat mojego nowego samochodu
Ktos ma plyty. Najlepiej kup sobie kopie na Allegro, chyba ze chcesz oryginal to tez tam znajdziesz mapy na 2008rok.
Polska jest raczej dupiata, ale glowne miejscowosci i drogi w miare daja rade.
Nie tylko navteq, vdo tez pasuje.
Beda dzialaly z cd70.
Ktos ma. Mozna zmienic jezyk na polski zarowno na komputerze jak i lektora w navi.
Dzięki za info ale jak zmienić język w komputerze, przez płytę instalacyjną czy może w serwisie techem i ewentualnie ile może wynieść koszt takiej zmiany
Witam Kolegów.Po wielu próbach udało mi się dopasowac mapę Polski do cd70/dvd90 jest bardzo dokładna 99% pokrycia-wersja 2008.1. Ponadto chcę rozwiać wszelkie wątpliwości jest Polski soft do tej nawigacji i komunikaty są podawane w jezyku Polskim.Nie jest do tego potrzebna wizyta w serwisie ani wymiana czegokolwiek.Jezeli jesteście zaiteresowani to piszcie.
vectra3.0cdti2005
20-01-2008, 18:02
Witam, to jest moj drugi post, jestem tu nowy. kilka dni temu sprowadzilem sobie z niemiec Vectre 3.0 cdti i tak jak wielu z Was mam CD 70 NAVi z mapa niemiec. Bylbym baaardzo wdzieczny gdyby ktos mogl mi przeslac plik lub link do strony na ktorej mozna sciagnac map polski marek.listopad@neostrada.pl;)
Witam.
Na tym forum jestem nowy ale chciałbym zaoferować wymianę oczywście do testów(po stwierdzeniu przydatności i poprawnego działania noleży oczywiście kupić oryginał) płytę z mapą polski do CD 70 NAVI w zamian oczekuję mapek innych krajów.
Witam MADMIR
A możesz napisać, którą masz wersję tej mapki, chodzi mi w którym roku została wydana
pattimatti
29-01-2008, 10:50
Witam,
ja również nabyłem VC z navi cd 70. Bedę wdzięczny za linka do mapy na 2007/2008 rok. Info na wojciechowski.maciej@wp.pl. Wielkie dzieki.
W swoim CD 70 Navi używam mapy BMW Navteq 2006/2007 . Mapa zawiera następujące kraje: Polska, Czechy, Słowacja, Węgry. Biorąc pod uwagę szybkość budowy naszych dróg będzie aktualna przez jeszcze 100 lat.
Witam wreszcie się udało do mapy BMW wgrałem lektora a dokładniej lektorkę i mam polskiego przewodnika po drogach.
pattimatti
01-02-2008, 11:15
Witam,
a masz może mape do udostępnienia lub odsprzedania...
a masz może mape do udostępnienia lub odsprzedania...
jestem również zainteresowany...:D
witam ! pisanie w banie !!!!!!!!!!!! bo jak ktos umie zmienic jezyk niemiecki na polski [bo w wiekszosci o to chodzi],to niech konkretnie to opisze i po sprawie dla wszystkich!!! a nie rozpisywanie szczatkowych bzdur !pozdrawiam.
Pisanie w banie po prostu mam oprogramowanie na której jest język polski wkładam do CD od navi. Wybieram ustawienia zmiana języka wkładam moją płytkę i wybieram z opisu densk bo pod tym językiem mam zakodowany polski, aktualizuje się , później zmieniam język komputera na angielski bo po co mi duński. Na koniec wkładam oryginalną płytę od opla z językami optymalizuje sie ok 30 min. i po krzyku. Mam polskiego lektora. I cała instrukcja.
Jak ktoś chce pogadać to zapraszam gg1942068
http://forum.vectraklub.pl/index.php?showtopic=18866&hl=cd70
a_sz1 mam nadzieję, że udostępniłeś reszcie zainteresowanych ten link, który Ci przesłałem "bo niech im również droga łatwą będzie"
Co do angielskiego to zmiana języka u mnie trwała około 5 minut i nie trzeba było płyty językowej z opla, wystarczy język, który miał wgrany komputer u mnie w aucie i po sprawie.
Pozdrawiam
Witam wszystkich na forum, jestem tu poraz pierwszy, posiadam VC z navi cd70 i szukam mapy polski, próbowałem ściągnąć z p2m ale nie mogę zcalić, będe wdzięczny za pomoc pozdrowienia
wesoły
pattimatti
07-02-2008, 13:02
Spróbuj to...
http://torrenty.org/torrent/184210
u mnie chodzi choć po angielsku
To tez pasuje .....:D http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/236998-rapidshare-mapy-navteq-vdo-dayton-2008-a.html
Ma ktoś może instrukcję po polsku do cd70/90. Proszę o info
BENY124W
23-02-2008, 22:08
Mam juz navi , śmiga świetnie , chyba od BMW,lektorka po polsku,jako bajer-sam wiem jak dojechać :)
:D
kwtulich
08-03-2008, 18:09
witam... nabylem vectre gts 2006r. poszukuje mapy polski cd70... czy ktos mi moze pomoc? bardzo prosze...
jesli to mozliwe prosze tez o wyjasnienie co i jak...
mozna sobie sciagnac: wpisac w google "cd70 opel polska"- znajdzie ci torrenta i sciagasz azureusem... a potem trzeba to nagrac programem Alcohol 120%... - oczywiscie wszystko w celach testowych zeby nie bylo ze jakies piractwo sie szerzy...:)
Chyba się będę powtarzał ale szukam nowej mapy Polski z 2007/2008, na cd70 jak ktoś wie skąd można pobrać proszę o informację.
Ziutek28@poczta.wp.pl (Ziutek28@poczta.wp.pl)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Chyba się będę powtarzał ale szukam nowej mapy Polski z 2007/2008, na cd70 jak ktoś wie skąd można pobrać proszę o informację.
Kolego 1 post wyzej masz napisane jak to zrobic... wpisz w google:
cd 70 opel polska torrent
i sciagniesz sobie mape azureusem a pootem trzeba nagrac programem alcohol 120%...
kolego to są stare mapy z 2006/2007 jest już nowsza wersja - dokładniejsz i o tą pytam
Dla wszystkich zainteresownych
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/236998-rapidshare-mapy-navteq-vdo-dayton-2008-a.html
a potem wypalić alcoholem 120% i hula
kwtulich
27-03-2008, 16:58
Moze ktos napisac w jaki sposob to trzeba wypalic? poniewaz po sciagnieciu mam 4 pliki spakowane rarem... musze to najpier rozpakowac wszystko do jednego katalogu?
witam.potrzebuje mapy polski do nawigaciji CD70.gdzie mozna je zdobyc?
Witam Kolegów.Po wielu próbach udało mi się dopasowac mapę Polski do cd70/dvd90 jest bardzo dokładna 99% pokrycia-wersja 2008.1. Ponadto chcę rozwiać wszelkie wątpliwości jest Polski soft do tej nawigacji i komunikaty są podawane w jezyku Polskim.Nie jest do tego potrzebna wizyta w serwisie ani wymiana czegokolwiek.Jezeli jesteście zaiteresowani to piszcie.
proszę o kontakt
wczoraj byłem w serwisie i niemają polskiego meni ani głosu
proszę pomóżcie potrzebuje płytkę do navi cd 70 ,na Polskę a szczególnie na Niemcy .Dzięki .Mój adres m.g@o2.pl
proszę poradz mi coś jeśli możesz ,kupiłem moją vectrę w Belgii ,moja navi gada coś po flamandzku ,przestawiłem na niemiecki ,ale i tak coś pepla po swojemu .płyta którą mam jest tylko na główne drogi Europy,dokładnego adresu nie wbijesz a Polski nie ma wcale ...Potrzebuję płytę na Polskę a jeszcze bardziej dokładną na Niemcy ..
Witam.
Kolego Korik Moglbys Dac Namiar Jak To Zrobiles Ze Masz Mape Polski I Polskie Komunikaty.posiadam Nawigacje Cd70.z Gory dzieki.ignastk@wp.pl
Witam Wszystkich jestem klubowiczem od niedawna i również mam radio cd70 ale nie mam mapy polski,mam prośbę jeśli można prosić o tego linka na ftp .
Pozdrawiam
Bobo4313
14-04-2008, 14:55
Witam posiadam Vectre 1,9 z nawigacja cd70 svdo poszukuje mapy polski może ktoś mi pomóc w tej sprawie
Witam posiadam Vectre 1,9 z nawigacja cd70 svdo poszukuje mapy polski może ktoś mi pomóc w tej sprawie
Ludziska na stronie 10 niejaki kolega Łysy 76 daje wam linka, PO POLSKU MOŻE NIE GADA, ale pokazuje mapę z polskimi nazwami
Witam,
POZDROWIONKA
mmaarrcciinn960
13-05-2008, 09:32
witam wszystkich czy mógł by mis ktoś pomoc potrzebuje Polski Navteq Opel CD 70 2007/2008 najlepiej żeby to był obraz z płyty ja mam ale 2004 i nie jest za ciekawa brakuje w niej małych ulic z góry dziękuje pozdro marcin960@o2.pl
Wysłałem Tobie maila z namiarami na ftp
mmaarrcciinn960
13-05-2008, 13:01
a było by możliwe żeby ktoś wrzucił to na http://www.filefront.com/ albo na coś podobnego bo nie mogę się odmotać z tym ftp a chodzi mi o Polski Navteq Opel CD 70 2007/2008 P.S ori dzięki ale nie poradziłem sobie z tym e-mil marcin960@o2.pl
_kameleon_
13-05-2008, 13:19
Witam,
czy mógłbym prosić o podobnego linka do FTP? moja skrzynka morpheus05@wp.pl
Witam
Mam VC z cd70 bardzo prosze o linka do FTP z mapa. Z gory serdeczne dzieki. Pozdrawiam coold76@wp.pl
robson27
18-05-2008, 19:52
Witam,jeśli ktoś mógłby mnie poratować polskim językiem do CD 70 NAVI byłbym bardzo wdzięczny.
robson27
18-05-2008, 19:54
Witam,jeśli ktoś mógłby mnie poratować polskim językiem do CD 70 NAVI byłbym bardzo wdzięczny.mój mail robcio70@op.pl
sebastian07
21-05-2008, 12:36
Witam, mam Vectre DTI 2,2 z nawigacją i radiem SIEMENS NCDC2013 sprowadzoną z niemiec. Czy ktoś może mi powiedzieć czy mogę przeinstalować język menue niemiecki na polski i wgrać Polską mapę, a jeśli tak to jak można to zrobić. Z góry dziękuje za pomoc
Witam serdecznie jestem w posiadaniu Signum 2006 i poszukuje Mape Polski Navteq Opel CD 70 2007/2008 czy może mi ktoś pomóc podsyłając jakiś link z góry dziękuje. mail mikki78@op.pl
Witam !!
Prosilbym rowniez o Mape Polski Navteq Opel CD 70 2007/2008 moze byc na ftp. Z gory dzieki.
Ps. moj mail pix178@o2.pl
Pozdrawiam.
Panowie, mam Mapy VDO DAYTON NAVTEQ 2008. Wszystkie SCRACKOWANE! Pasują do:
-VDO Dayton Systems (MS 3xxx, MS 4xxx, MS 5xxx, MS 6xxx) (not for C-IQ devices)
-PHILIPS CARiN Systems (CARiN 420, CARiN 440, CARiN 510, CARiN 520, CARiN 522),
-BMW und Mini (3er, 5er, 7er, Xer, Mini),(except E60 - E64 and E90)
-Citroen C5 (with big colour screen - until 2003/06)
-Peugeot (607 with VDO systems - big colour screen),(not for systems RT3 - fitted from 2004)
-Land Rover (Range Rover, Discovery, Freelander)
-Ford (Lincoln)
-Opel / Vauxhall (until 2000/06 - Astra, Corsa, Omega, Vectra, Zafira)(with CARiN systems)
-Renault (Carminat Navigations systems - with big colour screen),(except Carminat 8000 and Becker)
-Rover 75
-MG ZT
-Volkswagen (Phaeton)
Download:
-Europa wschodnia w tym Polska
http://rapidshare.com/files/85675177/NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us.part1.rar
http://rapidshare.com/files/85675383/NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us.part2.rar
http://rapidshare.com/files/85675388/NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us.part3.rar
http://rapidshare.com/files/85675457/NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us.part4.rar (http://rapidshare.com/files/85675457/NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008.GERMAN-SHooTERS.www.alphawarez.us.part4.rar)
-Jeśli ktoś nie ma konta na Rapidzie to na serwerze FTP. Login: onio11 hasło: master08
Powinniśmy zobaczyć coś takiego: http://img209.imageshack.us/img209/2467/fotate5.jpg
Wszystkie pliki zaznaczamy i kopiujemy sobie do jakiegoś folderu. Uruchamiamy plik: osteuropa.cue i wypalamy na CD. Mamy świeżą mapke ;D
ftp://83.3.136.90/vectra/
-Alpy
http://rapidshare.com/files/85077124/NAVTEQ.VDO.Dayton.Alpenlaender.v2008.GERMAN-SHooTERS.part1.rar
http://rapidshare.com/files/85077174/NAVTEQ.VDO.Dayton.Alpenlaender.v2008.GERMAN-SHooTERS.part2.rar
http://rapidshare.com/files/85077208/NAVTEQ.VDO.Dayton.Alpenlaender.v2008.GERMAN-SHooTERS.part3.rar
http://rapidshare.com/files/85077252/NAVTEQ.VDO.Dayton.Alpenlaender.v2008.GERMAN-SHooTERS.part4.rar
http://rapidshare.com/files/85077267/NAVTEQ.VDO.Dayton.Alpenlaender.v2008.GERMAN-SHooTERS.part5.rar
-Benelux
http://rapidshare.com/files/85077309/NAVTEQ.VDO.Dayton.Benelux.v2008.GERMAN-SHooTERS.part1.rar
http://rapidshare.com/files/85077348/NAVTEQ.VDO.Dayton.Benelux.v2008.GERMAN-SHooTERS.part2.rar
http://rapidshare.com/files/85077352/NAVTEQ.VDO.Dayton.Benelux.v2008.GERMAN-SHooTERS.part3.rar
-Niemcy
http://rapidshare.com/files/85077391/NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.v2008.GERMAN-SHooTERS.part1.rar
http://rapidshare.com/files/85077426/NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.v2008.GERMAN-SHooTERS.part2.rar
http://rapidshare.com/files/85077474/NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.v2008.GERMAN-SHooTERS.part3.rar
http://rapidshare.com/files/85077524/NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.v2008.GERMAN-SHooTERS.part4.rar
http://rapidshare.com/files/85077543/NAVTEQ.VDO.Dayton.Deutschland.v2008.GERMAN-SHooTERS.part5.rar
-Anglia
http://rapidshare.com/files/85077584/NAVTEQ.VDO.Dayton.England.v2008.GERMAN-SHooTERS.part1.rar
http://rapidshare.com/files/85077621/NAVTEQ.VDO.Dayton.England.v2008.GERMAN-SHooTERS.part2.rar
http://rapidshare.com/files/85077651/NAVTEQ.VDO.Dayton.England.v2008.GERMAN-SHooTERS.part3.rar
Mam jeszcze inne. Moje gg: *******
Za 100zł-150zł na terenie Katowic robie kompletnie wszystko co trzeba do polskiej navi.
Wgrywam także polski głos. Wszyskie moje pliki są przerobione przez mnie - więc wiem co i jak robic.
Kontakt na PW
Witam!
Kolega ibartus sprytnie wrzucił mapki ze stronki www.peb.pl (http://www.peb.pl), a w sumie jest ich 9, nawet jeśli nie macie konta na rapidzie to przeciez mozna sie uzbroić w cierpliwość i ściągać po koleji, choć to długo trwa ale ja tak właśnie zrobiłem i mam wrzystkie. Te mapki to na obecną chwilę najnowsze jakie znalazłem wersja 2008v1.
Czy możesz mi powiedzieć jak zmienić nawigtora z niemieckiego na polskiego? Jest w ogóle taka możliwość? Proszę o pomoc bo tego niemieckiego nie mogę strawić!
Czy możesz mi powiedzieć jak zmienić nawigtora z niemieckiego na polskiego? Jest w ogóle taka możliwość? Proszę o pomoc bo tego niemieckiego nie mogę strawić!
Czesc
Co do zmiany nawigatora z innego na PL to jest taka mozliwosc trzeba miec plytke z jezykiem PL i go wgrac, niestety nie poratuje cie w tej kwestii bo sam takowej nie mam wiec zeby nie sluchac niemieckiego to zmienilem sobie na angielskiego i walcze o zdobycie odpowiedniego softu. Pozdrawiam
witam !!
mam pewnien problem z nawigacja cd 70, a mianowicie: wkladam oryginalna plytke do cd 70, ktora dostalem razem z samochodem jednakze wyskakuje mi komunikat ze nie ma plyty " no cd". Sciagnalem mape navateq'a 2008 ( wschodnia europa)i rowniez wyskakuje mi komunikat ze nie ma plyty. Jak myslicie co moze byc tego przyczyną ??Za pomoc z gory dzieki
No i co z tego że z PEB? Co do polskiego to wiem jak zrobić... Mam wszystko co trzeba. Jak będę miał czas to rozpisze się
Pzdr:smoke:
witam !!
mam pewnien problem z nawigacja cd 70, a mianowicie: wkladam oryginalna plytke do cd 70, ktora dostalem razem z samochodem jednakze wyskakuje mi komunikat ze nie ma plyty " no cd". Sciagnalem mape navateq'a 2008 ( wschodnia europa)i rowniez wyskakuje mi komunikat ze nie ma plyty. Jak myslicie co moze byc tego przyczyną ??Za pomoc z gory dzieki
Płyta nie scracowana lub źle nagrana. Jak siągniesz ode mnie to MUSI działac:luz:
Pzdr
No i co z tego że z PEB? Co do polskiego to wiem jak zrobić... Mam wszystko co trzeba. Jak będę miał czas to rozpisze się
Pzdr:smoke:
Czesc ibartus !!!
Czekam na twoja wolna chwile i ze sie rozpiszesz by posluchac milego polskiego peplania !!!
Wielkie dzieki za wczesniejsze posty i Pozdro
Płyta nie scracowana lub źle nagrana. Jak siągniesz ode mnie to MUSI działac:luz:
Pzdr
to samo dzieje sie z plyta oryginalna.
Witam.
Kolego Korik Moglbys Dac Namiar Jak To Zrobiles Ze Masz Mape Polski I Polskie Komunikaty.posiadam Nawigacje Cd70.
Z góry dzieki. 19bielas91@wp.pl
Witam serdecznie
Także poszukuje polskiego lektora do navi Jak by ktoś miał będe wdzięczny.
Pozdrawiam. ractime@o2.pl
Przyłączam się do prośby poprzednika.
Pozdr. rkolosowski@poczta.fm
Witam porzebuję mapę polski do nawigacji Cd70. Proszę o odpowiedź na e-mail miki990@poczta.fm
Czy ma ktoś może konto na rapidzie i mógłby mi udostępnic prszę o e-mail miki990@poczta.fm
To ja też poproszę o lektorka na CD70, bardzo proszę :) theduck@wp.pl
tini1981
29-06-2008, 09:19
Witam.
Ja także przyłączam się do prośby kolegi, o lektora do cd70 .Mój mail- b.pietrzak@wp.pl
eugen331
30-06-2008, 09:14
Hallo witam tak jak wielu mam prosbe;potrzebuje mape polski do cd 70 moze ktos moglby mi podrzucic z gory dzieki.
Sciagnalem VDO DAYTONA wrzocilem na plytke alkocholem 120 szybkosc x8 i nie chodzi-chyba nie jestem za dobry w te klocki wiec prosze o pomoc eugen331@interia.pl
zbuntowany
01-07-2008, 19:04
Witam serdecznie.
Poszukuje polskiego lektora do NAVI 70. Moze ktos by podeslal bede wdzieczny.
Dziekuje i pozdrawiam. zbuntowany84@wp.pl
Pozdrawiam wszystkich.
Od kilku dni szukam polskiego lektora do navi cd70. Nie mogę znalężć działających linków. Chodzi oczywiście o plik 0530. proszę o pomoc. Mój adres vectra@os.pl (http://www.free.os.pl/poczta/newmsg.php?nameto=vectra%40os.pl&mailto=vectra@os.pl) Z góry dziękuję.
witam czy mozesz podac mi adres na ftp? mam zafire z navi cd 70 i potrzebuje mape polski. Chyba ze jest mozliwosc przegrania sobie w pozku plytiki
pozdrawiam
nowy mam cd70 navi na plytce nie ma polski
moze ktos pomoze...
mwtata@go2.pl dzieki
witam serdecznie!
potrzebuję mapę polski do nawigacji cd 70. brdzo proszę o pomoc na e-mail: pawel_es@wp.pl
Tomek-G-dz
11-07-2008, 21:32
również dopisuje się do pytań kolegów, szukam mapy, polskiego lektora i softu do radjka Navi CD70:D
Tomek-G-dz
11-07-2008, 21:55
Słuchaj szukam mapki polski, softu nowego i lektora do cd70, czy mozesz pomoc:D moj e-mail tomaszpastewski@op.pl
ja również posiadam navi cd 70, bardzo proszę o namiary na polskiego lektora, leon997@onet.pl, pozdrowionka
masakra już którys raz sie piszę NIA MA POLSKIEGO LEKTORA ANI POLSKICH NAPISÓW DO C:ireful:D70
masakra już którys raz sie piszę NIA MA POLSKIEGO LEKTORA ANI POLSKICH NAPISÓW DO CD70
Ja mam wgranego Polskiego lektora, wgranie trwa to 20-30 sekund. Co do polskich napisów to niestety nadal nic sie nie poradzi.
1. Do kolegi wyżej - podaj jakieś dokładniejsze info, gdzie, co i skąd. Myślę, że dużo osób byłoby Tobie wdzięcznych :D
2. Navteq nie wydał nic dokładniejszego dla Chorwacji niż to co jest w NAVTEQ.VDO.Dayton.Osteuropa.v2008 (pewnie nie, ale muszę się upewnić i mieć to na piśmie dla jednej osoby :czytaj:)
Już kilka osób we wcześniejszych postach chwaliło się, że ma polskiego lektora na CD70 i wie jak go wgrać, ale nikomu jakoś nie przychodzi do głowy, by opisać konkretnie co i jak lub udostępnić plik potrzebny do spolonizowania. Czy to takie trudne? Wiele osób oczekuje pomocy w tym temacie. Pozdr.
Już kilka osób we wcześniejszych postach chwaliło się, że ma polskiego lektora na CD70 i wie jak go wgrać, ale nikomu jakoś nie przychodzi do głowy, by opisać konkretnie co i jak lub udostępnić plik potrzebny do spolonizowania. Czy to takie trudne? Wiele osób oczekuje pomocy w tym temacie. Pozdr.
Polecam zajrzeć na forum vkp do oddziału zach-pom, klubowicze na pewno pomogą Ci wgrać lektora, wykonać update, robią cykliczne spoty więc spotkanie ich to nie problem.
Polecam zajrzeć na forum vkp do oddziału zach-pom, klubowicze na pewno pomogą Ci wgrać lektora, wykonać update, robią cykliczne spoty więc spotkanie ich to nie problem.
Dzięki Shaqal za podpowiedź! Możliwe, że skorzystam z Twojej rady. Aczkolwiek myślę, że nie jest to na tyle skomplikowana czynność, żebym sobie z tym nie poradził sam. Chodziło mi bardziej o podanie namiarów, linka skąd mógłbym ściągnąć plik z polskim lektorem, zgrać na płytkę i wgrać do navi w mojej viki. Pozdr.
Dzięki Shaqal za podpowiedź! Możliwe, że skorzystam z Twojej rady. Aczkolwiek myślę, że nie jest to na tyle skomplikowana czynność, żebym sobie z tym nie poradził sam. Chodziło mi bardziej o podanie namiarów, linka skąd mógłbym ściągnąć plik z polskim lektorem, zgrać na płytkę i wgrać do navi w mojej viki. Pozdr.
Rób jak chcesz, na różnych forach jest sporo linków do różnych wersji lektora, można próbować, jednak radio bardzo łatwo zawiesić, a aso o obsłudze nie ma zielonego pojęcia.
krystianhor
20-07-2008, 11:45
Ja również potrzebuje lektora do navteq cd70, znalazlem goscia ktory za 200 zł oferuje 3 plyty : mapa (klon oryginalu nie pirat), lektor i aktualizacje softu. Jak dla mnie troche to za drogo ale jakby zrobic ściepe ?? :)
czy mógłby ktoś jeszcze raz wżucić jak najnowszą wersje nawigacji do BMW najlepiej z 2008 roku bo adresy które są podane wyżej niestety są nie ważne będe wdzięczny
krystianhor
21-07-2008, 07:09
Moge dać Ci linka do torrenta z ktorego ja sciagnolem. pisz na PW
Witam serdecznie
Także poszukuje polskiego lektora do navi Jak by ktoś miał będe wdzięczny.
Pozdrawiam. ractime@o2.pl
Nie ma obecnie z orylganymi mapami...
Zobacz moje posty
podaję adres
tomasz.zawisza@wp.pl
szukam mapy do NAVI CD 70 OPEL VECTRA C 2005, SZUKAM MAPY POLSKI. gdyby ktoś mógł ja udostepnić byłoby miło
Kaaarolina
30-07-2008, 08:30
Witam!
Kupiłam VC 1,9 CDTI, navigacja ma tylko niemiecką mapę i niemieckiego lektora :down:. Czy ktoś może mi wysłać link z mapą Polski do CD70 Navi i jeśli to możliwe - link z polskim lektorem. Z góry dziękuję. Proszę o kontakt...
girasol.m@gmail.com
Witam. Panowie potrzebuje obrazu plytki z Polska mapa do CD 70 bede wdzieczny. I mam pytanie czy mozna jakos wgrac polski lub angielski jezyk do nawigcji i radia oznaczonego CD70?
trojan1977
02-08-2008, 16:54
Witam nabyłem Opel Signum rok 2006 z Niemiec z navi cd70 i jak poprzednicy mam wgrane mapy 23 krajow europy lae bez posli i slowacji itp...
czy jest szansa na podpowiedz jak moge zdobyc te mapy - a najlepiej najbardziej aktualna mape europy, moja mapa w Signum jest z roku 2005....
moj mail: tomektrojanowski@interia.pl
bardzo bede wdzieczy za pomoc jak bez placenia 1100 zł w oplu moge zdobyc te mapy :)
dzieki i pozdrawiam....
Bardzo prosze o pomoc. Poszukuję mapki do VC 2007 r. (Polska , Niemcy)
Z chęcią odkupię.Lokalizacja Katowice
helldeck
15-08-2008, 19:42
Witam, właśnie zakupiłem w Belgii VC 2004 z radiem Siemens NCDC 2013. Do nawigacji mam niestety tylko mapę beneluksu. Nie jestem jednak obeznany z tym jak obsługiwać nawi więc nawet nie próbowałem żeby nie zepsuć. Potrzebuję namiaru na mapy Polski i Europy zachodniej oraz jakiejś instrukcji jak to wgrać i obsłużyć najlepiej aby wszystko było w języku Polskim. Proszę o łopatologiczną pomoc. Kontakt na maila devil66@wp.pl .
pozdrawiam
Witam wszystkich.
Mam mapę Europy do CD 70 NAVI
Mogę ją udostępnić , tylko jest jeden problem. NIE WIEM JAK TO ZROBIĆ.
Jak ktoś napisze jak to zrobić to mogę ją udostępnić.
Mariopel
27-08-2008, 23:09
Poratujcie!!!
czytam o tych wszystkich linkach i nie wiem z tego nic! próbuję wpisywać te linki i nic!!! przyznaję się, nie wiem jak mam zciągnąć tą mapę Polski na CD.
Jeśłi możecie to pomóżcie mi !!!
Mariopel
28-08-2008, 22:21
Mam jedną ale za to ogromną prośbę!!!
Proszę wyślijcie mi mapkę polski i polskiego lektora albo napiszcie jak mam to zrobić i wyślijcie na e'maila: m.s.k@poczta.fm
PROSZĘ PROSZĘ PROSZĘ!!!
Naprawdę będę wdzięczny a na pewno pomogę w czymś innym...
Pozdrawiam serdecznie!!!
Witam
jestem nowym użytkownikiem tego forum i proszę o pomoc.
Chcę wypróbować nawigację ale nie mam mapy Polski czy ktoś może podać jakiegoś linka skąd można ściągnąć? Próbowałem już z linków które są umieszczone na forum ale najczęściej nie są aktualne albo nie można do nich się dostać. Proszę o pomoc!
Witam !!!
Czy moze napotkal ktos lub jeszcze lepiej posiada Mape Europy( z ktorego roku) do VC na DVD90 moze byc bez polski.
Z gory serdeczne dzieki za info !!
Pozdri
Jeśli jest ktoś z kuj-pom/pomorskiego to mogę pomóc wykonac update i wgrać lektora PL i porozmawiać o mapach.
W razie co pisać na PW.
Witam
od niedawna mam signum anglika i szukam polskiej mapy na cd70 ..Jeżeli ktos wie coś na ten temat prosze o kontakt numer gg to7298067 lub na maila mos1985@wp.pl
tom_soyer
08-09-2008, 18:38
witam
będę Wam wdzięcznyza pomoc w znalezieniu mapy Niemiec do NCDC 2013.
tom_soyer@o2.pl
pozdrawiam Vectromaniaków
kubamark
14-09-2008, 21:26
Jestem początkującym klubowiczem.
Posiadam oryginalną mapę Polski 2008/2009 do CD70 NAVI.
Chętnie ją udostępnię oczywiście w celach testowych jeżeli ktoś powie mi jak to zrobić .
Poszukuję polskiego lektora z przystępnym opisem jak go wgrać.
Kontakt: kubamark@gmail.com tel. 693338635
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Nie wiem czy mnie już ktoś nie uprzedzłl ale polecam tu zajrzeć: http://astraklub.pl/viewtopic.php?t=13981&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://astraklub.pl/viewtopic.php?t=16252&postdays=0&postorder=asc&start=0 Ja już testowałem i działa
ORI czy moge prosic o linka do mapki polski balur@wp.pl Dzieki
halski241
23-10-2008, 00:25
ciekawostka :)
http://www.allegro.pl/item465953352_opel_polskie_menu_i_lektor_nowosc.ht ml
kadrep58
28-10-2008, 20:31
Zobacz tutaj:
http://astraklub.pl/viewtopic.php?t=13981&postdays=0&postorder=asc&start=15
pozdrawiam
Jestem zainteresowanym zakupieniem mapy Polski lub Europy wschodniej do Vectry C.
Kupiłem VC z nawigacją w języku niemieckim szukam nawigacji i lektora PL Bardzo proszę o pomoc p_ klos@wp.pl
z góry dziękuję
BENY124W
20-11-2008, 21:11
jeżeli ktoś jest z Wrocławia lub okolic pomogę przy lektorze i mapce polski:)
Grogfeld
23-11-2008, 18:06
Kupiłem VC z nawigacją w języku niemieckim szukam nawigacji i lektora PL Bardzo proszę o pomoc p_ klos@wp.pl
z góry dziękuję
mam ten sam problem i potrzebuje dokładnie takiej samej pomocy jak kolega...jesli ktoś mógłby dac jakies namiary to byłbym bardzo wdzieczny....jazdzes@interia.eu
Ostatnio opanowałem menu pl do cd70/dvd90 oraz najnowszy update 10/2007 !!!! Jeśli ktoś jest chetny to pomogę przy wgraniu update, menu pl, lektora pl itp.
marciu86
09-01-2009, 15:15
Witam !!!
Bardzo proszę o mapy do VC na DVD90, menu pl i lektora pl
Z góry wielkie dzięki
Pozdrawiam
marcin.u@o2.pl
Witam wszystkich.
Proszę o dostęp do danych: mapy, menu pl i lektora pl do CD70.
bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
harnul@poczta.onet.pl
samoyeds
18-01-2009, 22:20
Witam,
czy i ja mógłbym prosić o linka, bo stara mapa w CD70 mnie dobija... połowy ulic nie ma... a i polskie napisy by sie przydały...
moj mail samoyeds@poczta.fm lub gg: 7502045
Pozdrawiam
Adam
vectra317
19-01-2009, 10:53
Witam wszystkich mam prozbe posiadam nawigacje siemensa 2013 czy jest do tej nawigacji mapa polski??bardzo prosze o jakas pomoc z góry bardzo dziekuje pozdrawiam
kowals11
21-01-2009, 19:30
jak byś był uprzejmy podać mi tego linka na adres kowals11@wp.pl- z góry dziękuję
kowals11
21-01-2009, 19:34
Mam problem z nawigacją - problem dotyczy mapy Polski , po prostu jest jej brak. Jak by ktoś poratował stroną lub linkiem skąd można by ściągnąć mapę polski byłbym wdzięczny. Podpowiedzi proszę kierować na adres kowals11@wp.pl - z góry dzięki
Mam VC 2005 z CD70 NAVI i mapę Polski ze stycznia 2008 (data plików sierpień 2007). Słyszałem, że w tym miesiącu ukazała się najnowsza wersja. Jeżeli ktoś z kolegów wie gdzie można ją "nabyć" to byłbym wdzięczny za kontakt przez PW.
Mam płytę z menu polskim CD70 NAVI, która wiem, że w Vektrze rocznik 2006 zadziałała bez problemów ale nie zastosowałem jej w moim egzemplarzu z 2005 roku. Czy rocznik dla takiego oprogramowania ma znaczenie ? Lub czy CD70 NAVI w autach produkowanych od 2006 roku różni się w sposób uniemożliwiający zastosowanie tego oprogramowania ?
Mam płytę z menu polskim CD70 NAVI, która wiem, że w Vektrze rocznik 2006 zadziałała bez problemów ale nie zastosowałem jej w moim egzemplarzu z 2005 roku. Czy rocznik dla takiego oprogramowania ma znaczenie ? Lub czy CD70 NAVI w autach produkowanych od 2006 roku różni się w sposób uniemożliwiający zastosowanie tego oprogramowania ?
Będzie działać, bez znaczenia z którego roku jest cd70/dvd90.
Witam Igor-69 Ostatnio nabyłem VC z CD70 jesli bylbys Laskawy wyslać mi na maila Link skad mozna pobrać te mapy byłbym bardzo wdzięczny Email slusar@o2.pl
pozdro
kac_rokko
08-02-2009, 20:20
Chetnie podepne sie do tego tematu - moj mail rokko@go2.pl
mam m ozliwość zdobycia mapy europy z BMW X5 2008 czy tapłyta zadziała na CD 70 w mojej VC bo to chyba DVD
przemek761
11-02-2009, 16:44
No właśnie ja też byłbym zainteresowany mapą Polski, mam taką z 2006r. skąd wziąć nowszą? Jak by kto miał linka bardzo proszę na p.a@onet.eu
Witam
Mam dwa pytanka
1 Czy wyszła już mapka na 2009 rok lub jakaś nowsza od 2008-2 bo ta jest juz nieco niedokładna?
2. czy ma ktoś plik do wgrania polskiego języka do navi chodzi mi o komentarze słowne, bo wiem że taki jest z BMW i trzeba go tylko wkleic do płyty z językiem?
krzysiekc1
12-02-2009, 10:36
Jestem nowym posiadaczem Opla Vectry C. Potrzebował bym pomocy w sprawie instrukcji obsługi do navi dvd 90 oraz map polski oraz polski lektor. Jeżeli ktoś może pomóc proszę o kontakt krzysiekc1@o2.pl. Z góry dziękuję!
zapytajcie shaqala on chyba ma:)
zapytajcie shaqala on chyba ma
:dance:
Jeśli ktos potrzebuje pomocy w sprawie navi cd70/dvd90 pisać na PW lub gg, pokieruje co i jak.
:dance:
Jeśli ktos potrzebuje pomocy w sprawie navi cd70/dvd90 pisać na PW lub gg, pokieruje co i jak.
wiedzialem ze dobrze mi sie rzucil opis na gg w oczy:)
wiec panowie pisac do shaqala
crazyword
14-02-2009, 19:01
Witam. Czy móbyś mi też przesłać mapę polski do navi cd 70. z góry dzieki. crazyword@WP.PL:)
crazyword
14-02-2009, 19:08
Może ktoś ma też polskie menu bo sprowadziłem vectre 2005r i mam teraz menu w języku niemieckim. Może mi ktoś pomuc. I czy ma ktoś mapę polski do cd 70 i czy by mi mógł pżesłać.Z góry dziękuje i pozdrawiam.
januszek131
14-02-2009, 23:47
Może ktoś ma też polskie menu bo sprowadziłem vectre 2005r i mam teraz menu w języku niemieckim
Właśnie też mam pytanko czy da się menu zrobić na nasz ojczysty język??
Menu można zmienic na język polski, jednak tylko w menu navi, reszta pozostaje w angielskim.
Komunikaty są bardzo proste, myśle że nikt nie będzie miał problemów.
crazyword
15-02-2009, 19:26
Czy może mnie ktoś pokierowac z kąd mogę ściągnąc mapę polski do cd 70 i polskie menu. Będe bardzo wdzięczny. Dopinam Swego e-mail. crazyword@wp.pl
Adasionek10
15-02-2009, 21:50
Witam,Zakupiłem vectre z cd70 jak możesz prześlij mi info co i jak ,żeby zainstalować mapę polski z lektorem.
Z góry dzięki i pozdrawiam:
adi.k10@wp.pl
Witam!
Poszukuje mapy Polski do Vectry '05. Z góry dziękuje za pomoc. mirek31@wp.pl
sorry, mój adres: mirekukleja@wp.pl
KAZIMIERZ
17-02-2009, 11:47
WITAM
KUPIŁEM VECTRE 19CDTI ZNAWIGACJĄ I TEŻ GADA PO NIEMIECKU POSZUKÓJE MAPY POLSKI MAM CD 70NV Z2005 R
mój adres kazimierzmajchrzak@wp.pl
przemek761
17-02-2009, 19:12
Jak szukacie coś do CD70 NAVI to Shaqal jest super spec. Wgrał mi dzisiaj lektora PL i mapę Polski 2008. Dzięki Shaqal :sup:
Markos_59
11-03-2009, 21:09
Witam! Poszukuję polskiego lektora do Carminat 8000. Może ktoś pomoże? Markos_59@interia.pl Pozdrawiam
Witam. Poszukuje lektora PL oraz mapy polski do CD70 NAWI jeżeli ktoś mógłby pomóc podaję namiar ilonen@op.pl z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
Witam!
Zakupilem Opla Vectre C GTS 1,9CDTI z rocznika 2005.
W aucie jest nawigacja
Jest cd na ktorym pisze CD NAVI 70
menu jest w jezyku angielskim
lektor jest francuski
Naczytalem sie tego tematu i juz wiem ze menu i lektor jest w jezyku polskim tylko nigdzie nie pisze jak to wgrac.
Jesli ktos wie jak i ma potrzebne oprogramowanie prosze jakies inf na maxiucb@gmail.com
Ta francuska Pani lektor juz mnie bardzo denerwuje.
A jesli ktos ma nowa mape Polski to juz bedzie bardzo bardzo fajnie - wtej sprawie tez czekam na maila :)
Z gory dziekuje
Marcin815
15-03-2009, 15:28
Witam!
Zakupiłem Zafirę C też z CD70 NAVI sprowadzaną z Niemiec i niestety nie mam Mapy polski. Jakby ktoś był tak miły i mógłby wysłać mi na pocztę polską wersję tej nawigacji bym był bardzo wdzieczny.
Mój e-mail to Marcino815@znajomi.pl
Z góry dzięki. Pozdrawiam Marcin.
WITAM.
JA TEŻ MAM PROŚBĘ O MAPKI DO CD 70 Z 2005 (JESZCZE CZARNO-BIAŁA). JEŚLI SIE DA TO INTERESUJE MNIE CAŁA EUROPA I POLSKA WIEM ŻE NA JEDNEJ PŁYCIE SIE NIE ZMIEŚCI ;) A JESZCZE JAK BĘDZIE POLSKI LEKTOR TO BĘDZIE REWELKA
MÓJ MAIL TO
tjasiu@poczta.onet.pl
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA WSZELKĄ POMOC
Moja pomoc nadal aktualna, pytania na pw.
Czy ktoś z was posiada nawigację, która działałaby w saabie 9-3 2006r? Interesują mnie mapy Polski.
Witam!
Poszukuje mapy Polski z polskim lektorem do Vectry '06. Z góry dziękuje za pomoc pinek5@poczta.onet.pl
Nawigacja cd 70
Witam,
czy może ktoś przesłac mi linka do FTP odnośnie mapy Polski na cd.?
Pozdrawiam
kanarek666@wp.pl
Jak się komu chce to całkiem fajne mapy z lektorem i polskim menu (na razie sprawdziłem tylko samo navi) można ściągnąć przez forum astry (www.astraklub.pl (http://www.astraklub.pl)), łącznie z opisem co jak i w czym wypalać.
Jak się komu chce to całkiem fajne mapy z lektorem i polskim menu (na razie sprawdziłem tylko samo navi) można ściągnąć przez forum astry (www.astraklub.pl (http://www.astraklub.pl)), łącznie z opisem co jak i w czym wypalać.
ale gdzie dokładnie tego szukać, ktoś to udostępnia? możesz wstawic inka?
zarejestruj się na astraklub, napisz maila http://www.astraklub.pl/viewtopic.php?t=13981&start=840 i gość sam przesle Ci link do serwera na którego wrzuca swoje spolszeczenia navi razem z navi. mi się ne chcialo wykonywać czynnosci poza instalacja samej navi więc menu i Panią lektor mam in English;)ale się sprawdza:)
Wgranie lektora nie jest trudne, jak ktoś chce to mogę pomóc przez telefon, co pokolei zrobić.
Witam,
proszę o info gdzie można znaleźć menu/lektora polskiego do CD 70 oraz najnowszą mapę Polski.
z góry dziękuję
rafal.bilinski@wp.pl
kokosz1981
13-04-2009, 18:13
Poszukuję mapy UK do cd70.
Artur_Kraw
14-04-2009, 15:46
Witam,
Poszukuję mapy europy wsch i zach do cd70 w języku polskim
dziękuję i proszę o kontakt artur_kraw@o2.pl
Witam
Poszukuję mapy Irlandii i Wielkiej bryt. do CD 70.
Dziękuję proszę o kontakt slusar@o2.pl
witam
kupiłem astre GTC z belgii z nawigacją CD 70, niestety bez polski
czy moge dostać od kogoś namiar na mapę polski
pozdrawiam
----------- Dodano -----------
astra GTC...........
mój mail koseba@tlen.pl
pozdrawiam
endrju83
27-04-2009, 18:06
Witam.
remik1967
05-05-2009, 14:01
Witam wszystkich
mam prosbe do FAJURA
pisales ze masz płytke do navi NCDC 2015
zakupilem z niemiec VC 2004 z takim wlasnie systemem i nie mam żadnej płykti, jezeli któryś z kolegów mógłby mnie poratowac bede bardzo wdzięczny
moj mail
remik1967@wp.pl
pozdrawiam wszystkich na forum
siema
ori kolego wystawił bys mi te mapke polski z gory dzieki moj email tomraj7@wp.pl :)
stanleym20
11-05-2009, 19:37
Witam
Jak większość proszę o umożliwienie przetestowania polskiego lektora, mapy i menu do Navi CD70
Pozdrawiam i prosze o info ! http://www.astraklub.pl/images/smiles/icon_smile.gif http://www.astraklub.pl/images/smiles/icon_smile.gif
januszek131
11-05-2009, 20:11
Ja też chce.
do wszystkich mapa polski lektor i nawet:smoke: menu do sciagniecia http://odsiebie.com/pokaz/1366361---74c9.html
(http://odsiebie.com/pokaz/1366361---74c9.html)
kolega ma ksywe wolek i jest dobry w te klocki
Witam wszystkich!
Mam prośbę, kupiłem Vectre c z silnikiem 1,9 CDI i posiadam nawigację z niemieckim oprogramowaniem. W serwisie Opla chcą za nowy 1000 zł. Poratujcie jakąś propozycją.
Z góry dziękuje.
do wszystkich mapa polski lektor i nawet:smoke: menu do sciagniecia http://odsiebie.com/pokaz/1366361---74c9.html
Witam . Link który podałeś nie jest do rozpakowania brak "hasła"
No tak mnie proponowano 900zl
Szukam mapy chorwacji i bosni, ktoś pomoże?
Szukam mapy chorwacji i bosni, ktoś pomoże?
Chorwacja zawarta jest w Polsce 08/09, Bośni nie ma dostępnej.
Witam.
Jak ktoś by był tak łaskawy i mógł podesłać Mapę Polski do CD 70.
Mam Corsę z Francji i oczywiście wszystkie mapy są oprócz Polski.
GG: 16096644 lub sirdarhl@gmail.com
Dzięki wielki za pomoc
dzikirybnik
04-06-2009, 21:04
Prośba do @ORI
Proszę o namiary na ftp
Z góry bardzo dziekuję
e-mail dzikirybnik@o2.pl
januszek131
06-06-2009, 13:32
A masz może hasło do rozpakowania??
sory nie było mnie dłuzszy czas które chasło potrzebujesz :cool:bo sa trzy p.s szukam mapy europy moze nie być polski sprobuj ; projektnavi ; to hasło
kokosz1981
08-06-2009, 16:15
Jeśli kogoś interesują namiary na mapki do CD70 to proszę na priv:
1) vdodayton 2008-1 (Polska + główne drogi Europy bez UK);
2) Beneluxu 2008;
3) UK i Irlandii 2007/08 (bez post kodów)
Wszystkie sprawdziłem na swoim CD70 także fizycznie działają; niestety w praktyce nie za bardzo miałem okazję także nie wiem na ile są dokładne.
artexx27
10-06-2009, 20:30
Witam od tygodnia jestem właścicielem VC,2006 rok.Mianowicie kupiłem autko bez płyty do navi,czy ktoś miałby namiary na mapy w celu sprawdzenia czy navi działa.
Jak tak to prosiłbym bardzo.
Oto mój mail.
artexx24@op.pl
Dziękuje i pozdrawiam.
Witam . Link który podałeś nie jest do rozpakowania brak "hasła"
oprocz tego jest to pierwszy plik a brakuje pieciu kolejnych.
ma ktos namiary???
veronica2001
13-06-2009, 14:49
Witam cię serdecznie , widziała że możesz mi pomóc mam vectre c z navi cd70.Czy byłbyś tak uprzejmy i dał mi jakiś namiar na polską navi.Proszę również jeśli możesz o kilka wskazówek jak mam to wgrać.
Mój mail;goska2603@wp.pl
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam
Gośka
Witam Cię Kokosz 1981,czy mógłbyś mi pomóc w sparawie navi cd70 ,potrzebuję Polskiej mapy.
Proszę o jakąś informację na maila jeśli możesz.
Dziękuję serdecznie z góry
Pozdrawiam Gośka
Mój mail; goska2603@wp.pl
Witam, na dzień dobry..
http://www.merks.pl/stop.jpg
Nie życzę sobie rozprowadzania linków do mojego projektu w ten sposób!
Prosiłem o kierowanie się na inne forum (AstraKlub) w celu uzyskania linków, a nie robienie jakiejś giełdy linków i podawania haseł.. :nono:
Wszystko znajdziecie na http://www.astraklub.pl/viewforum.php?f=98&sid=77420f564fb9962171462911e8876d18 odpowiednich tematach. Więc proszę się tam kierować.
http://www.astraklub.pl/viewtopic.php?t=13981
http://www.astraklub.pl/viewtopic.php?t=16252&view=newest
linki miały zostać do celów osobistych!, a widzę że są tu podane.
Pliki zostaną dzisiaj z reuploadowane i pozmieniane zostaną hasła.
W celu uzyskania więcej informacji proszę kierować się na strony podane powyżej i zaprzestania na przyszłość zaprzestania podawania linków oraz haseł od mojego projektu.
Proszę to uszanować.
Pozdrawiam;)
witam.
ja rowniez poszukuje map do CD70 najlepiej calej europy i polski
dziekuje za pomoc i pozdrawiam
d3mon1c@wp.pl
gg w profilu
Zapraszam do klikania linku poniżej w celu uzyskania dalszych informacji.
Pozdrawiam
Witam serdecznie zakupiłem VC 2006r z cd70 no i standardowo nie ma języka Polskiego lektor niemiecki i brak mapy Polski.Proszę o pomoc może ktoś posiada niezabezpieczony takowy zestaw. Z góry dziękuje. Proszę link na e-mail tomec3@wp.pl Pozdrawiami
Chodzi ładnie na CD70 http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-mapy/592066-rapidshare-navteq-maps-vdo-dayton-philips.html
puszka1978
14-09-2009, 07:28
Potrzebowałbym polsigo lektora ipolskie meni wektra c 2005 mój mail puszka1978@o2.pl byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek informacje
Witaj Wołek
widzę że jesteś biegly w temacie nawi, ja mam vectre C z 2003 r tyle że z radiem SIMENS VDO NCDC, może masz wiedze jak znaleźć mapę Polski z Polskim lektorem.
Mój mail: jaszku@wp.pl
gg: 1895959